Étrend heveny gyomor-bélhurut esetén A betegséggel járó hányás és hasmenés hatására a szervezet sok folyadékot és sót veszít. Az étrend célja a gyomor-bélrendszer emésztő munkájának megkönnyítése, másrészt a só, és folyadékveszteség pótolása. Második nap az étrendet bővíthetjük rizsnyákkal, vagy zsírtalanított húslevessel, vajban főtt grízzel, burgonyával, kakaóval, reszel almával, kétszersülttel, vagy pirított kenyérrel, keksszel. Harmadik naptól kezdve az előző napok étrendjét fokozatosan kiegészítjük. Kezdetben lágy tojás, prágai sonka, párizsi, becsinált, vagy levesben főtt sovány hús, majd roston sült nem zsíros hús és hal, rostmentes habart főzelékek és kompótok fogyaszthatók. Néhány napi ilyen étrend után a beteg fokozatosan áttérhet sült húsok, rántással készült levesek, főzelékek, sajt, túró fogyasztására, s mintegy 5-6 nap után megszokott vegyes étrendjére.
dietalap Forrás: http://www.medimix.hu |