MedimiX
 

Keresés a honlapon
 
Eddigi látogatók
Nyomtatóbarát verzió

Diabetológiai Szakrendelés

Helye: Rendelés I. emelet

Rendelés ideje:         Hétfő                12.30 - 17.00-ig
                                Kedd                10.00 - 13.00-ig
                                Szerda             12.30 - 17.00-ig
                                Csütörtök         10.00 - 13.00-ig

Rendelést vezető: Dr. Kerekes Zsolt diabetológus

A diabetológiai szakrendelésünk a területi ellátás elvei alapján Kiskunfélegyháza és vonzáskörzetében (Kunszállás, Fülöpjakab, Gátér, Pálmonostora, Petőfiszállás) élő 1-es és 2-es típusú, illetve pancreatogén diabetes mellitusban szenvedő betegek ellátását és gondozását biztosítja, de igény esetén egyéb vidéki betegeket is fogadunk gondozás céljából. A betegek szénhidrát anyagcsere kontrolja mellett egyéb anyagcsere eltérésekben (magas se-húgysavszint kóros se-lipid eltérések,), illetve vérnyomásgondozásra is kiterjed tevékenységünk. Első jelentkezésnél orvosi beutalóval fogadjuk a pácienseket, majd előjegyzés alapján rendszeresen visszarendeljük őket.

A magasabb szintű ellátás érdekében rendszeres a kapcsolattartás a szemészeti, neurológiai, nephrológiai szakrendelésekkel, ahová az esetleges szövődmények kiszűrése céljából irányítjuk a betegeket, részben pedig fennálló szövődmények esetén a fenti szakrendelések is gondozásba veszik betegeinket.

A kórházi vizsgálatok, anyagcsere beállítás szükségessége esetén a kórház Belgyógyászati, illetve Sebészeti Osztálya fogadja beutalókkal a pácienseket.