MedimiX
 

Keresés a honlapon
 
Eddigi látogatók
Nyomtatóbarát verzió

A víz feladata a szervezetünkben

A víz az emberi testet felépítő sejtek fő alkotórésze. A víz teszi vízesés lehetővé a különböző sejtkapcsolódások közötti kommunikációt és szabályozza a szervezet összes funkcióját.

Mint pl. testfelépítés, anyagcsere, vérkeringés, emésztés, stb. A víz ezenkívül az emberi agy számára is nélkülözhetetlen, felelős gondolatainkért, érzelmeinkért. A víz tehát mind a testi, mind a szellemi információ hordozója.

A víz feladata a szervezetünkben:
- biofizikai szempontból életet közvetít
- biokémiai szempontból oldó - szállító - tisztítószer
- szállítja a tápanyagot a sejtekhez
- az anyagcsere folyamán létrejött bomlástermékeket eltávolítja
- a sejtekben az ozmózisnyomást fenntartja
- a test hőmérsékletét szabályozza

A méreganyagok kiürítése a vesén, bélrendszeren, tüdőn és a bőrön keresztül a víz segítségével történik, ezáltal a szervezet akár napi 1,5 liter vizet is elveszíthet. Ezt a folyadékveszteséget ki kell a szervezetnek egyenlítenie, különben kiszáradáshoz vezethet. A kiszáradás következménye lehet: - anyagcserezavar, vérsűrűsödés, salakanyag lerakódás, öregedési folyamat felgyorsulása.

A víznek információs feladata is van. Éveken át tartó kutatások során bebizonyították, hogy a víz képes a tárolt információ alapján pozitív impulzusokat a szervezetnek leadni. A legszemléletesebb példa: gyógyvizek, gyógyfürdők. Egy japán tudós, Dr. Masaru Emoto az utóbbi tíz éven át vizsgálta a víz információhordozó képességét, erről bővebben olvashatunk könyvében: The Message from Water (Hado Kyoikusha, Tokio 2001).

A víz különlegességei
A víz kémiai képlete H2O, de ez nem árul el semmit az ő tényleges képességeiről. Ugyanis a víz nem úgy viselkedik, ahogy azt elvárnánk tőle, ezért beszélünk víz ANOMÁLIA-ról (rendellenesség, eltérés a szabályszerűtől).
Jég: Ha a víz megfagy - azaz folyékony halmazállapotból szilárdba megy át, tágul, holott az elvárás az lenne, hogy térfogata csökkenjen. Gőz: Forráspontja a fizika törvényei szerint -46°C-on kellene legyen, ehelyett 100°C-on válik gőzzé. Folyó: A víznek 37°C-on (ami az emberi test hőmérséklete) a legalacsonyabb a fajlagos hője, ez azt jelenti, hogy ennél a hőmérsékletnél van a legnagyobb energiára szükség a hőmérséklet bármily irányú megváltoztatására. A víz anomáliája tette egyáltalán lehetővé a földön az élet létrejöttét.

A víz egy folyékony kristály, mint anyag egy speciális geometriai formát mutat: tetraédert képez. A vízmolekulák hidrogén hidakon keresztül kapcsolódnak össze. Számtalan lehetősége van ezen összekapcsolódásnak. Mint tudjuk, a kristályokban elektromágneses frekvencia mérhető. Mivel a víz belső szerkezete egy tetraéder, tehát egy folyékony kristály, így a vízben is meghatározható hullámhosszúságok mérhetők.
A vízmolekulák kristályos szerkezetét legjobban télen figyelhetjük meg. Ha egy hópelyhet mikroszkóp alatt megvizsgálunk felismerhetjük annak tökéletes geometriai felépítését. Még soha nem találtak két egyforma hópelyhet, holott minden vízkristály szerkezeti felépítésének az alapja a tetraéder.
Hogy bemutassuk azt, hogy a víz információ tárolására képes, egy hópelyhet természetes körülmények között olvasszunk fel, majd ugyanezen körülmények között fagyasszuk vissza. Csodálatos hópehely módon pontosan ugyanazt a felépítésű hópelyhet kapjuk, tehát a víz "emlékszik" rá, hogy ő kicsoda. Minden egyes vízmolekulának saját, egyéni, összetéveszthetetlen identitása van. Biofoton kutatások során megállapították, hogy egyetlenegy vízmolekula felépítésében több mint 1 milliárd fénykvantum (biofoton) vesz részt. A biofotonok tiszta fényenergiák, amik a vízmolekulákat különbözőképpen rendezik és így megtartják annak felcserélhetetlen egyéniségét.


A víz információs ereje
A víz nem csak információ tárolására képes, hanem információ, frekvenciaminta (hullámhosszúság) továbbadására is. A víz a körforgása során összegyűjtött információkat továbbítja számunkra.

A víz utazása
A víz az utazása során felveszi mindazokat az elektromágneses rezgéseket, amik bolygónkon megtalálhatók. A föld atmoszférájának ellenállási értéke 7,83 Hertz, ez az érték az ún. Schumann-rezonancia. A víz ezt a frekvenciamintát veszi fel körforgása során. A szervezetünk a vízmolekula frekvenciájával rendelkezik. Ha az emberi agy frekvenciáját megmérjük, a mért érték 8-10 Hertz közé esik. Mi állandó összeköttetésben vagyunk a vízen keresztül a földdel.

Mikor igyunk vizet?
A a legjobb idő víz bevitelére az étkezések között étkezés előtt negyed - félórával és evés után két órával. Étkezéshez csak keveset igyunk, mert a víz felhígítja az emésztőnedveket és így lelassítja az emésztési folyamatokat

Mennyi vizet igyunk?
A szükséges folyadékmennyiség függ az egyéni testsúlytól - ca.30 ml víz pro kg (testsúly) pl. 50 kg testsúly esetén 50 x 30 ml = 1500 ml azaz 1,5 l vízre van szükség

Milyen vizet igyunk?
A szervezetünk számára a legjobb az ásványokban szegény (1 gramm / liter alatti érték), természetes, szénsavmentes forrásvíz: ilyen vizek az artézi forrásvizek. Minél kevesebb ásványt tartalmaz egy víz annál nagyobb a tisztítóereje. A szénsavas ásványvizek csak kis mértékben képesek a kimosott anyagok felvételére. Az artézi vizeket nem kell fúrással felhozni, maguktól törnek fel, ún. érett vizek. A víz érett, ha a felszínre tör, ekkor van benne, annyi elegendő levitációs (felhajtó) erő, hogy legyőzze a nehézségi erőt és érett vízként feltörjön. Számos hegyi forrásnál megállapították speciális mérésekkel, hogy a feltörő víz több száz éven keresztül volt úton. Ideális esetben találunk a közelünkben egy iható vizű artézi forrást. Ha nem vagyunk biztosak annak kémiai tisztaságában, akkor kérjük az ottani vízművektől a vízanalízis eredményeit. A vizünket mindig üvegben tároljuk és ne műanyagban. Ugyanis a műanyag a szervezetünk számára ismeretlen, így disszonanciát (zavart) okoz. Mivel a víz állandó mozgásban van és a környezetétől az információkat állandóan felveszi, így a műanyag disszonanciás rezgését is egy pár perc múlva kimutathatjuk a vízben. Ezzel szemben az üveg, mivel kvarcból áll (ami szabályos belső szerkezettel bír), a vízre pozitívan hat és mint egy Faraday (kalitka) működik, védi a vizet a külső negatív befolyásoktól.

Vizeink minősége
Közönséges csapvíz: a vízművek által megtisztított ivásra alkalmas víz, minősége vidékenként változó. A víz kristályos szerkezete a vezetékben, a nagy nyomás miatt szétrombolódik. Így nagy részben elveszti szabályos belső szerkezetet és így a vele összefüggő információ tartalmat is.
Szódavíz: egyszerű vezetékes víz szénsavval dúsítva. Ásványvíz: természetes eredetű, csak meghatározott kezeléseknek vetik alá pl. szénsavval való dúsítás, vas és kén elvonás, ásványtartalma 1 gramm/liter felett van. Szervezetünk az ásványvízből az ásványokat felvenni nem vagy csak kis mértékben tudja, mert azok túl durva nagyságúak. A víz tisztítóhatása annál nagyobb minél kevesebb az ásvány tartalma.
Forrásvíz: természetes eredetű, ásvány tartalma 1 gramm/liter alatt van, a kereskedelemben gyakran a forrásvizeket ásványvíznek deklarálják. Számunkra ez az ásványokban szegény, természetes, nem kezelt, szénsavmentes víz a legjobb, ha lehet 0,5 gramm/liter = (500 mg/liter) alatti ásványtartalommal - ez a víz rendelkezik azon biofizikai tulajdonságokkal, amik szervezetünk számára fontosak: elektromágneses frekvencia és rezgésminta.
Gyógyvíz: természetes eredetű magas ásvány tartalmú, bizonyítottan gyógyító hatású, a gyógyvizet kúraszerűen és csak a meghatározott időtartamon keresztül fogyasszuk. Nem helyettesítheti az ivóvizet

Víz struktúra nélkül: Ggazdasági okokból sajnos a jó forrásvizeket is dúsítják mesterséges CO2-vel, széndioxiddal, ezzel egyidejűleg a víz természetes oxigén tartalmát elvonják. A dúsítás célja a víz tartósítása, ugyanis a széndioxid megöli a csírákat. Azt meg kell jegyezzük, csírák csak olyan vízben találhatók meg, ami nem "érett". Tehát a víz nem magától tört fel,hanem mesterségesen hozták felszínre. Az érett tiszta forrásvíz kristályos szerkezetének köszönhetően csiramentes. A forgalomban levő vizek nagy része "éretlen" és ezért tartósítani kell. Ez történhet CO2 dúsítással vagy ózonosítással: az ózonosítás egy hivatalosan engedélyezett kezelési eljárás, ami a víz vastalanítására és tartósítására szolgál, mivel az ózon fertőtlenítő hatású. Ezt az eljárást a szénsavmentes vizek tartósítására használják. Az ózonosítás során a víz frekvenciamintája szinte teljesen szétrombolódik. A most forgalomban levő vizek 80%-a ózonosított.

A víz feljavítása: biokémiai kezelések, desztilláció: ezen kezelés során egy teljesen tiszta vizet, H2O-t kapunk, de a víz ebben a formában a természetben nem fordul elő. A desztillált víznek nincs szerkezete így számunkra értéktelen. Ozmózis készülékeknél a kapott víz minősége főként a membrántól függ. Itt csak a víz nyomásával dolgozunk egy magas tisztaságfokú vizet kapunk. Ennél az eljárásnál több vizet használunk fel (2-3-szoros mennyiséget), mint amennyit kapunk. Biofizikai kezelések: hátrányuk a vízben levő esetleges szennyeződéseket nem távolítja el. Napfénnyel, Mágneses erővel, Kristályokkal, Vitalizáció, Elektromágneses készülékekkel.

Ezen eljárások során megpróbáljuk a víz szerkezetét újra felépíteni. Néhány másodperc alatt akarjuk elérni azt amihez a természetnek nagyrészt több száz évre van szüksége. A víz a készülékektől, módszerektől függően, egy meghatározott frekvenciamintát vesz fel, ami mérésekkel bizonyítható. Sajnos a közvetített rezgések viszont instabilak, így egy gyengébb mechanikai behatásra a víz elvesztheti kristályos szerkezetét. Ezeknél az eljárásoknál fontos az időfaktor, minél hosszabb ideig folyik a kezelés, annál stabilabb szerkezetű vizet kapunk. Ha nincs módunkban természetes forrásvizet beszerezni, akkor a következő módon járjunk el.

A víz újraélesztése kvarckristállyal (SiO2)
Egy természetes, nagyon hatásos és olcsón kivitelezhető módszer. Az így elkészített víz felületfeszültségi mérések alapján hasonló értékeket mutat, mint egy vitalizált víz. A kvarckristályok trigonális ametiszt struktúrája képes a víz folyékony szerkezetét újrarendezni és így közvetíti a hiányzó struktúrát. A kvarckristályok nem képesek az esetleges szennyeződések eltávolítására, de viszont egy folyékony kristályos, rendezett szerkezetet ad a víznek.
Vegyünk egy maréknyi nyers, vagy csiszolt kvarckristályt, például hegyikristály, rózsakvarc, ametiszt, és tegyük egy üveg kancsóba. Töltsük fel este annyi csapvízzel, amit a következő nap fogyasztani szándékozunk. Még intenzívebb hatást érünk el, ha a kancsót napközben napos helyre tesszük. Természetesen ezt az eljárást forrásvízzel és ásványvízzel is végezhetjük, ez az ún. drágakővíz.
Fontos! Az így kezelt vizeket a kezelés után kizárólag üvegben tároljuk!


(A Hunza-Spa honlapjáról)