MedimiX
 

Keresés a honlapon
 
Eddigi látogatók
Nyomtatóbarát verzió

Melyek a fő okai a candida széleskörű terjedésének?

 

Melyek a fő okai a candida széleskörű terjedésének?

 1. A szélessávú antibiotikumok alkalmazása

 2. A szintetikus alapú fehérneműk viselése, melyek a bőrlégzést akadályozzák ( a testhez közvetlenül csak a hernyóselyem érhet!)

 3. A nedves, nyirkos időjárás.

 4. A váltott szerelmi partnerek révén (tehát nemi úton) is gyorsan terjed.

 5. A fogamzásgátló tabletták alkalmazása.

 6. Az u.n. baktériumellenes szappanok, parfümözött piperecikkek, melyek többnyire erőteljesen ingerlik a bőrt és a nyálkahártyákat.

 7. Az étkezési candidagomba (közönséges élesztő) és más étkezési gombák, pl. a sajtok, az aszalt gyümölcsökön (hibás szárítás és tárolás következtében) elszaporodó fehérpenész is ilyen reakciókat váltanak ki.

 8. A torokgyulladás, a mitesszerek (ifjúkori) ellen alkalmazott különböző , gyakran erős gyógyszerek.

 9. Az állati eredet táplálékok (tej, tejtermékek, tojás, hús, állati eredetű zsírok), mivel az állatok hízlalásánál ma már széles körben alkalmaznak antibiotikumokat.

 10. Bizonyos gyógyszerek, így a cortizon és cortizonszármazékok, hormonok alkalmazása.

 11. Súlyos, krónikus megbetegedések esetén alkalmazott hibás diéta ( sajnos magyar kórházi gyakorlat!) Ide tartozik a rák, az autoimmun megbetegedések, a cukorbetegség, a sklerozis multiplex, az AIDS, a sokizületi gyulladás (PCP ) stb.

 12. Nem elhanyagolható tényező a rohanó, kapkodó életmód és a stressz, amikor nincs igazi pihenés, mert soha nincs vége a kötelezettségeknek és feladatoknak. Különösen veszélyes az izgatószerek alkalmazása ( kávé, tea, csokoládé, alkohol, nikotin stb), valamint az, hogy az emberek jelentős része nappalt csinál az éjszakából (szórakozás , tévézés stb.)

 13. A levegő, a víz és az élelmiszerek egyre fokozottabb (különösen nehézfémekkel) való szennyeződése, valamint a vegyi mérgek. Ezen élelmiszerek különösen magas százalékban tartalmaznak ólmot, kadmiumot, higanyt és más toxikus elemet, ami az ember ipari tevékenysége során kerül a bioszférába.

 14. A tömegélelmezésben alkalmazott “leszegényített" élelmiszerek, pl. a hamburger,. a pizza , a kóla . Aki így táplálkozik, az különösen érzékennyé válik a Candidiazisra.

Mivel ezen tényezők hatására a szervezetben erőteljesen pusztulnak a hasznos mikroorganizmusok, ezért elhalt szövetek képződnek. A Candida pedig különösen kedveli az elhalt szöveteket. Ezek az u.n. “szaprofiták" a szerves anyagok bomlástermékeiből táplálkoznak. Ezzel egyidőben, a különben veszélytelen Candida gombák a gyógyszerek hatására bizonyos mutációkon esnek át, ami különösen veszélyessé, kórokozóvá teszi őket. Így váltanak ki veszélyes, “IATROGÉN" úton, vagyis orvosi “kezelés" hatására rendkívül súlyos betegségeket. Statisztikai adatok alapján a kórházakban fekvő betegek 54%-a azért került oda, mert valamilyen gyógyszert szedett. Sajnos a valós helyzet ennél sokkal szomorúbb.

Nemzetközi vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a nők átlagosan 80%-ban , míg a férfiak mintegy 50%-ban candidával fertőzöttek. Amennyiben ez fennáll, akkor feltétlenül tenni kell ellene, mert nem véletlen a könyv alcíme. A candidiazist igen könnyen összetévesztik mással, mivel a tünetek hasonlósága sok orvost megtéveszt. Következmény: megkezdődik a “félrekezelés". Az igazi veszélyt talán ez jelenti, mivel az okot meg nem szüntetve gyógyszerezik a “betegséget" más mellékhatásokat is létrehozva ezáltal.

A mai magyarországi gyakorlat szerint mindenkinek ajánlott egy alap imunológiai vizsgálaton átesni, ami megállapítja a szervezetben jelenlévő és már ható candidát.

 

A Candida -kezelés egyik legfontosabb tényezője a Candida elleni diéta. Ennek alapvető szabályai a következők:

 1. vagy egyáltalán ne fogyasszunk, vagy legfeljebb kis mennyiségben magas cukortartalmú élelmiszereket.

 2. Erőteljesen vissza kell fogni az élesztőtartalmú élelmiszereket (kenyér, kalács, sütemények, erjesztett savanyúságok stb) és a cukros gyümölcsleveket. A napi szénhidrátfelvétel ne haladja meg a 100 grammot.

 3. Le kell mondani az étkezési gombákról is, mivel a betegek gyakran allergiás reakciókat mutatnak a candida rokonaival szemben is. (személyes tapasztalatom alapján kivételt a laskagomba képez, akár nyersen fogyasztva is.)

 4. Messze kerüljük a fűszereket, ételeceteket ( almaecetet is ) a sajtféléket.

 5. Messze kerülni kell az égetett és erjesztett szeszes italokat, sört, a bort és a pezsgőt és a tömény szeszeket is."

Egy rövid teszt az öndiagnózishoz:

 1. Viszket a szeme, vagy az orra?

 2. Székrekedése van? (minden táplálkozás után székletnek kell lenni, plussz a reggeli ébredés és bemozgás után).

 3. Puffadás?

 4. Rosszkedv?

 5. Emlékezetzavar?

 6. Viszketési inger a végbél környékén?

 7. Nyálkahártya gyulladás az orr és a garat régióiban?

 8. Látási zavarok, problémák a kettőslátás miatt?

 9. Bőrkiütés?

 10. Lerakodás a nyelven?

 11. Allergiás reakciók?

 12. Élelmiszer allergia?

 13. Háztartási vegyszerekkel szembeni érzékenység?

 14. Erős fáradtság?

 15. Alvászavarok?

  Csak nőknél:

 16. Viszketési inger a szeméremajkakon?

 17. Erőteljes hüvelyi folyás?

 18. Gyakori hólyaggyulladás ?

 19. Gyakori vizelési inger, amiközben a hólyag nem ürül ki teljesen?

 20. Alhasi görcsök?

A férfiak közül különösen veszélyeztetettek azok, akik:

 1. Candidafertőzött nővel létesítenek nemi kapcsolatot.

 2. Azok, akik krónikus prosztatagyulladás (tipikus állati húsfogyasztás miatt fellépő betegség) miatt rendszeres antibiotikumos kezelésben részesülnek.

 3. Akik munkahelyükön rendszeresen alkalmaznak favédő anyagokat (formaldehid, Lindan, rovarirtó szerek, stb.)

 4. Azok a férfiak, akik csillapíthatatlan vágyat éreznek a cukor, az alkohol iránt.

 5. Akik általános fáradtságról,

 6. Akik csökkent szexuális érdeklődésről panaszkodnak.

 7. Újra és újra visszatérő panaszuk a hasi puffadás, a székrekedés vagy a hasmenés.

A CANDIDIASIS KEZELÉSE GYÓGYÍTÁSA:

A szisztémás candidiasis, vagyis az egész szervezetet megtámadó gombabetegség esetén alkalmazott és leghatásosabb szer a NYSTATIN.

 

Candidalap